Brugpensioen (of SWT)

Brugpensioen (of Stelsel van Werkloosheidsuitkering met een bedrijfsToeslag = SWT) is een systeem waarbij een werknemer ontslagen wordt door zijn werkgever. Doordat de betrokken werknemer een bepaalde leeftijd (nationaal is grens 62j) en een zekere loopbaan heeft (nationaal bedraagt deze 40j) kan deze terugvallen op het stelsel van brugpensioen (SWT). Via het sectoraal akkoord 2019-2020 werd de leeftijdsvoorwaarde om toegang te verkrijgen tot het SWT op 59j gebracht. Deze leeftijdsvoorwaarde dient bereikt te zijn op het het einde van de arbeidsovereenkomst en uiterlijk 31 december 2020.

In hetzelfde akkoord werd de beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt terug gebracht tot de leeftijd van 62j.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Zoek op een andere zoekterm of bezorg ons je vraag

 
 

Op zoek naar informatie?

Vind in één klik wat je zoekt.

This search form (with id 1) does not exist!

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC202 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC202 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 202 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC202. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC202 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top