home
 

Ecocheques

Aan elke voltijds tewerkgestelde werknemer met een volledige referteperiode worden ecocheques één keer per jaar toegekend ter waarde van 250 EUR.

Aan de deeltijdse werknemers zullen de ecocheques worden betaald volgens de volgende schijven :

Wekelijkse arbeidsduur Bedrag
Vanaf 27u/week 250 EUR
Vanaf 20u en minder dan 27 u/week 200 EUR
Vanaf 17,5 u en minder dan 20u/week 150 EUR
Minder dan 17,5 u/week 100 EUR
Contracten van 8u/week en ééndagscontracten 75 EUR

Onder “wekelijkse arbeidsduur” in de hierboven vermelde tabel wordt verstaan : het gemiddelde van de effectieve prestaties in de referteperiode.

 

De bovenvermelde bedragen zijn verschuldigd aan de werknemers met een volledige referteperiode.

De referteperiode is de periode van 12 maanden die loopt vanaf de maand juni van het voorgaande kalenderjaar tot en met de maand mei van het betrokken kalenderjaar.

Aan de werknemers met een onvolledige referteperiode, zal het bedrag vastgesteld volgens de hierboven vermelde schijven, betaald worden pro rata van de werkelijke prestaties en daarmee volgens de collectieve arbeidsovereenkomst nr.98 gelijkstelde periodes

Wanneer?

De betaling van deze ecocheques vindt plaats één keer per jaar, in de loop van de maand.

Omzetting in gelijkwaardig voordeel

De mogelijkheid bestaat erin om op ondernemingsvlak het voordeel van de ecocheque om te zetten in een gelijkwaardig voordeel voor de werkemer. Meest voorkomend omzetting bestaat in de verhoogde toekenning werkgeversbijdrage maaltijdcheques.

 

Indien u geen ecocheques verkrijgt en geen weet hebt van een mogelijke omzetting neemt u best contact op met een personeelsafgevaardigde van uw onderneming. Via volgende link geeft u uw onderneming aan en vindt u automatisch overzicht van uw personeelsafgevaardigden.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Zoek op een andere zoekterm of bezorg ons je vraag

 
 

Op zoek naar informatie?

Vind in één klik wat je zoekt.

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

 
 

 

 

© 2021 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top