Ecocheques

Aan elke voltijds tewerkgestelde werknemer met een volledige referteperiode worden ecocheques één keer per jaar toegekend ter waarde van 250 EUR.

Aan de deeltijdse werknemers zullen de ecocheques worden betaald volgens de volgende schijven :

Wekelijkse arbeidsduur Bedrag
Vanaf 27u/week 250 EUR
Vanaf 20u en minder dan 27 u/week 200 EUR
Vanaf 17,5 u en minder dan 20u/week 150 EUR
Minder dan 17,5 u/week 100 EUR
Contracten van 8u/week en ééndagscontracten 75 EUR

Onder “wekelijkse arbeidsduur” in de hierboven vermelde tabel wordt verstaan : het gemiddelde van de effectieve prestaties in de referteperiode.

 

De bovenvermelde bedragen zijn verschuldigd aan de werknemers met een volledige referteperiode.

De referteperiode is de periode van 12 maanden die loopt vanaf de maand juni van het voorgaande kalenderjaar tot en met de maand mei van het betrokken kalenderjaar.

Aan de werknemers met een onvolledige referteperiode, zal het bedrag vastgesteld volgens de hierboven vermelde schijven, betaald worden pro rata van de werkelijke prestaties en daarmee volgens de collectieve arbeidsovereenkomst nr.98 gelijkstelde periodes

Wanneer?

De betaling van deze ecocheques vindt plaats één keer per jaar, in de loop van de maand.

Omzetting in gelijkwaardig voordeel

De mogelijkheid bestaat erin om op ondernemingsvlak het voordeel van de ecocheque om te zetten in een gelijkwaardig voordeel voor de werkemer. Meest voorkomend omzetting bestaat in de verhoogde toekenning werkgeversbijdrage maaltijdcheques.

 

Indien u geen ecocheques verkrijgt en geen weet hebt van een mogelijke omzetting neemt u best contact op met een personeelsafgevaardigde van uw onderneming. Via volgende link geeft u uw onderneming aan en vindt u automatisch overzicht van uw personeelsafgevaardigden.

UPDATE: Goed om weten: je cheques zijn langer geldig! 👌

Door het tijdelijke sluiten van winkels of cultuur- en sportevenementen die niet konden niet doorgaan, loop je het risico dat je cheques vervallen voor je ze kan uitgeven. Intussen is er de wet van 20/12/2020 die bepaalt dat de geldigheidsduur van de cheques wordt verlengd:
👉 voor maaltijdcheques, ecocheques, en cadeaucheques met vervaldatum tussen 1 november en 31 maart 2021: verlenging met 6 maanden.
👉 voor sport- en cultuurcheques die oorspronkelijk geldig waren tot 30 september 2020: verlenging tot 30 september 2021.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Zoek op een andere zoekterm of bezorg ons je vraag

 
 

Op zoek naar informatie?

Vind in één klik wat je zoekt.

This search form (with id 1) does not exist!

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC202 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC202 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 202 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC202. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC202 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top