home
 

Feestdagen

Elke voltijdse werknemer heeft recht op 10 wettelijk bepaalde feestdagen.

Nieuwjaar 1 januari Paasmaandag (dus niet Pasen zelf !) Feest van de Arbeid 1 mei O.H. Hemelvaart (steeds een donderdag) Pinkstermaandag (dus niet Pinksteren zelf) Nationale feestdag 21 juli O.L.V. hemelvaart 15 augustus Allerheiligen 1 november Wapenstilstand 11 november Kerstmis 25 december

Valt één van deze feestdagen op een dag waarop de onderneming hoe dan ook geen activiteit uitvoert, dan heeft het personeel recht op een vervangende feestdag. Waar er een vakbondswerking is, wordt er jaarlijks overlegd over de planning van die vervangende feestdagen. Leggen we die vast met een collectieve sluiting of worden deze dagen aan ieders vakantiekaart toegevoegd? Voor deeltijdse wordt het recht op feestdagen berekend in functie van hun arbeidsduur. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen deeltijdse met een vast en een variabel uurrooster.

Als lid van ACV PULS kan je laten nakijken of je de correcte hoeveelheid feestdagenrust en -loon kreeg. Neem gerust contact op met je ACV PULS contactpersoon.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Zoek op een andere zoekterm of bezorg ons je vraag

 
 

Op zoek naar informatie?

Vind in één klik wat je zoekt.

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

 
 

 

 

© 2021 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top