home
 

Landingsbaan

Wetgevend ligt de basisleeftijd om in een landingsbaan te kunnen stappen op een leeftijd van 60j. Wanneer je voldoet aan de loopbaanvoorwaarde van 25j kan je op je 60ste – met bijpassing van een RVA premie en gelijkgestelde pensioenopbouw – je loopbaan verminderen met 1/5de, of zelfs de stap naar een halftijdse tewerkstelling zetten.

De wetgeving laat onder strikte voorwaarden (bestaan van een akkoord op nationaal niveau via het Inter Professioneel Akkoord & akkoord binnen Paritair Comité) echter mogelijkheid om op lagere leeftijd in een landingsbaan in te kunnen stappen.

Zo is het binnen onze sector mogelijk om op leeftijd van 55j een loopbaanvermindering met 1/5de op te nemen. Om aanspraak te kunnen maken op de RVA-premie (incl. gelijkstelling pensioenrechten) dien je hiervoor wel te beschikken over een loopbaan van 35j.

Tevens bestaat binnen onze sector de mogelijkheid om vanaf leeftijd 57j de stap te zetten naar een halftijdse tewerkstelling met bijpassing van RVA-premie. Om in aanmerking te komen voor de  RVA-premie dient ook hier een loopbaan van 35j bestaande te zijn.

Bij een landingsbaan naar halftijdse tewerkstelling kan je via het sociaal fonds van het PC 202 een aanvullende premie aanvragen welke 148,74€/m bedraagt. Via volgende link kan je je aanvraag bij het sociaal fonds onmiddellijk in orde brengen.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Zoek op een andere zoekterm of bezorg ons je vraag

 
 

Op zoek naar informatie?

Vind in één klik wat je zoekt.

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

 
 

 

 

© 2021 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top