Landingsbaan

Wetgevend ligt de basisleeftijd om in een landingsbaan te kunnen stappen op een leeftijd van 60j. Wanneer je voldoet aan de loopbaanvoorwaarde van 25j kan je op je 60ste – met bijpassing van een RVA premie en gelijkgestelde pensioenopbouw – je loopbaan verminderen met 1/5de, of zelfs de stap naar een halftijdse tewerkstelling zetten.

De wetgeving laat onder strikte voorwaarden (bestaan van een akkoord op nationaal niveau via het Inter Professioneel Akkoord & akkoord binnen Paritair Comité) echter mogelijkheid om op lagere leeftijd in een landingsbaan in te kunnen stappen.

Zo is het binnen onze sector mogelijk om op de leeftijd van 55j een loopbaanvermindering met 1/5de & overstap naar een halftijdse tewerkstelling op te nemen.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Zoek op een andere zoekterm of bezorg ons je vraag

 
 

Op zoek naar informatie?

Vind in één klik wat je zoekt.

This search form (with id 1) does not exist!

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC202 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC202 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 202 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC202. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC202 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top