home
 

Maaltijdcheques

Wat?

Het betreft een elektronische cheque die gebruikt kan worden voor de betaling van een maaltijd of voor de aankoop van voeding. Maaltijdcheques worden beschouwd als een voordeel dat vrijgesteld is van sociale bijdragen en belastingen.

 

Geldigheidsduur

De geldigheidsduur van maaltijdcheques is beperkt tot 12 maanden. Deze periode gaat in vanaf het ogenblik dat de maaltijdcheque op de maaltijdchequerekening wordt geplaatst. Het is de verantwoordelijkheid van de werknemer om de maaltijdcheques tijdig te gebruiken. Het verlengen van de geldigheidsduur is niet mogelijk. Maaltijdcheques waarvan de geldigheidsduur is verstreken kunnen niet meer gebruikt worden.

 

 

Bedrag?

De werkgever en de werknemer komen tussen in het bedrag van de maaltijdcheque.

De tussenkomst van de werkgever bedraagt maximaal 6,91 € per maaltijdcheque.

De tussenkomst van de werknemer bedraagt ten minste 1,09 € per maaltijdcheque.

Bij maximale toekenning bijdrage werkgever bedraagt de waarde van uw toegekende maaltijdcheque 8€. Het is echter mogelijk dat er binnen uw onderneming geen akkoord is met uw werkgever betreffende toekenning van het maximale bedrag, en dat er binnen uw onderneming slechts een akkoord bestaande is over de toekenning van een lager bedrag maaltijdcheque. Indien u hierover vragen heeft kunt u contact opnemen met een ondernemingsafgevaardigde of via volgende ‘link’.

 

 

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Zoek op een andere zoekterm of bezorg ons je vraag

 
 

Op zoek naar informatie?

Vind in één klik wat je zoekt.

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

 
 

 

 

© 2021 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top