Maaltijdcheques

Wat?

Het betreft een elektronische cheque die gebruikt kan worden voor de betaling van een maaltijd of voor de aankoop van voeding. Maaltijdcheques worden beschouwd als een voordeel dat vrijgesteld is van sociale bijdragen en belastingen.

 

Geldigheidsduur

De geldigheidsduur van maaltijdcheques is beperkt tot 12 maanden. Deze periode gaat in vanaf het ogenblik dat de maaltijdcheque op de maaltijdchequerekening wordt geplaatst. Het is de verantwoordelijkheid van de werknemer om de maaltijdcheques tijdig te gebruiken. Het verlengen van de geldigheidsduur is niet mogelijk. Maaltijdcheques waarvan de geldigheidsduur is verstreken kunnen niet meer gebruikt worden.

 

 

Bedrag?

De werkgever en de werknemer komen tussen in het bedrag van de maaltijdcheque.

De tussenkomst van de werkgever bedraagt maximaal 6,91 € per maaltijdcheque.

De tussenkomst van de werknemer bedraagt ten minste 1,09 € per maaltijdcheque.

Bij maximale toekenning bijdrage werkgever bedraagt de waarde van uw toegekende maaltijdcheque 8€. Het is echter mogelijk dat er binnen uw onderneming geen akkoord is met uw werkgever betreffende toekenning van het maximale bedrag, en dat er binnen uw onderneming slechts een akkoord bestaande is over de toekenning van een lager bedrag maaltijdcheque. Indien u hierover vragen heeft kunt u contact opnemen met een ondernemingsafgevaardigde of via volgende ‘link’.

UPDATE: Goed om weten: je cheques zijn langer geldig! 👌

Door het tijdelijke sluiten van winkels of cultuur- en sportevenementen die niet konden niet doorgaan, loop je het risico dat je cheques vervallen voor je ze kan uitgeven. Intussen is er de wet van 20/12/2020 die bepaalt dat de geldigheidsduur van de cheques wordt verlengd:
👉 voor maaltijdcheques, ecocheques, en cadeaucheques met vervaldatum tussen 1 november en 31 maart 2021: verlenging met 6 maanden.
👉 voor sport- en cultuurcheques die oorspronkelijk geldig waren tot 30 september 2020: verlenging tot 30 september 2021.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Zoek op een andere zoekterm of bezorg ons je vraag

 
 

Op zoek naar informatie?

Vind in één klik wat je zoekt.

This search form (with id 1) does not exist!

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC202 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC202 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 202 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC202. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC202 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top