home
 

Nachtwerk

Bij KB van 13 maart 2016 wordt gesteld dat werknemers behorende tot onze sector ’s nachts tewerkgesteld mogen worden voor het uitvoeren van alle werkzaamheden verbonden aan de elektronische handel, voor zover de aard van de werken of de activiteit dit rechtvaardigt. Op ondernemingsvlak dienen hiertoe onderstaande elementen onderhandeld te worden (via cao of voor ondernemingen zonder syndicale delegatie via procedure wijziging arbeidsreglement):

  1) Het bepalen en oplijsten van welke activiteiten (en dus ook welke functies) onder de e-commerce activiteiten vallen;
  2) Welke vorm van nachtarbeid nodig is voor de onderneming in het kader van de ontwikkeling van de e-commerce activiteiten in de betrokken onderneming;
  3) Met welke contracten de personeelsleden aangeworven in het kader van e-commerce zullen worden tewerkgesteld en volgens welk arbeidsregime en uurrooster ze zullen worden tewerkgesteld;
  4) Omkadering betreffende studentenarbeid.

 

De onderneming zal de e-commerce jobs invullen door bijkomende aanwerving en kan dit eveneens doen op basis van vrijwilligheid voor werknemers die reeds in dienst zijn.

 

De groeiende verkoop op het internet heeft  een impact op hoe de collega’s in de sector werken. De werkgever vraagt meer van zijn werknemers. Het is belangrijk dat we daar goede afspraken over maken.

’s Avonds laat en ’s nachts werken heeft immers een grote impact op het privé- en het gezinsleven. ACV PULS is vragende partij om hierover akkoorden af te sluiten die niet alleen goed zijn voor de werkgever maar ook voor de werknemers.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Zoek op een andere zoekterm of bezorg ons je vraag

 
 

Op zoek naar informatie?

Vind in één klik wat je zoekt.

Zoeken
Generic filters
Exact matches only

 
 

 

 

© 2021 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top