Ontslag beroepsonbekwaamheid

Procedure:

Wanneer een werkgever zich wenst te beroepen op de beroepsonbekwaamheid van de werknemer, dient hij eerst een schriftelijke verwittiging te sturen naar de werknemer. Deze beroepsonbekwaamheid wordt onderzocht op basis van onder meer de verantwoordelijkheden, de functie en de uitvoering van het werk door de werknemer.
Wanneer deze verwittiging geen resultaat oplevert, moet men in de eerste plaats pogen om het peil van de beroepsbekwaamheid te verhogen. Indien ook deze maatregelen niet het verwachte resultaat opleveren, kan men de werknemer muteren naar een functie die meer aan zijn beroepsmogelijkheden beantwoordt. Dit kan in het verkooppunt waar de werknemer tewerkgesteld is of desnoods op een andere plaats van tewerkstelling.
De werknemer zal tewerkgesteld worden aan de loon-en arbeidsvoorwaarden van de nieuwe functie.
Indien al deze inspanningen niet tot enig resultaat leiden, kan de werknemer ontslagen worden.
Wanneer de procedure van beroepsonbekwaamheid door de werkgever niet werd nageleefd, zal er bovenop de opzegvergoeding een schadevergoeding gelijk aan 3 maal het bruto maandloon betaald moeten worden.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Zoek op een andere zoekterm of bezorg ons je vraag

 
 

Op zoek naar informatie?

Vind in één klik wat je zoekt.

This search form (with id 1) does not exist!

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC202 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC202 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 202 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC202. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC202 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top