Ontslag medische overmacht

Ziekte is in principe geen reden om een einde te maken aan de arbeidsovereenkomst. Het is evenwel mogelijk dat het verder zetten van prestaties niet meer mogelijk is om medische redenen. Dit moet vastgesteld worden door de arbeidsgeneesheer van de werkgever. De arbeidsgeneesheer zal in het kader van een re-integratieprocedure oordelen dat het definitief onmogelijk is om nog prestaties te leveren. De werkgever kan op basis hiervan een einde maken aan de overeenkomst omwille van definitieve arbeidsongeschiktheid en dit zonder opzeggingstermijn of opzeggingsvergoeding.

Via het sociaal fonds van onze sector (www.sfonds202.be) beschik je over de mogelijkheid om een premie aan te vragen gedurende maximaal 24 maanden ten bedrage van 186 euro per maand. Deze premie is tevens verbonden aan het indexprincipe.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Zoek op een andere zoekterm of bezorg ons je vraag

 
 

Op zoek naar informatie?

Vind in één klik wat je zoekt.

This search form (with id 1) does not exist!

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC202 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC202 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 202 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC202. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC202 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top