21-04-2021

Extreem geval van agressie bij Colruyt : personeel legt werk neer.

Gisteren werd een personeelslid van Colruyt Sint-Truiden na de werkuren buiten opgewacht, fysiek aangevallen en zijn wagen beschadigd. De klant was in de winkel aangesproken geweest betreffende coronamaatregelen en was niet akkoord. Bij het ontsmetten van de kar reageerde de klant boos en duwde de kar tegen de schenen van de winkelbediende. Maar het hield niet op: na sluiting van de winkel wachtte de man het personeelslid op en smeet met stenen naar zijn wagen. Toen het personeelslid daarna uit de wagen stapte, kreeg hij ook nog een vuistslag van de klant in het gezicht.

Het volledige incident werd op camera vastgelegd en is aan de politie gerapporteerd. Het personeel is boos en aangeslagen door dit zoveelste voorval. ‘‘Het gebeurt bijna dagelijks dat we een klant moeten aanspreken op het opvolgen van de coronamaatregelen, waarna er vaak agressieve reacties volgen. We hebben het er echt mee gehad!”

ACTIE

Het voltallige personeel zal morgen spontaan twee minuten het werk neerleggen uit solidariteit. ‘’We betreuren ten zeerste dit incident maar dit is zeker geen alleenstaand geval’’, weet Frank Convents, vakbondssecretaris voor ACV Puls. ACV Puls vraagt dringend meer respect voor het winkelpersoneel en bezorgt alle personeelsleden vandaag bloemen als een hart onder de riem. Ook zullen ze klanten informeren met een flyer om respect voor het winkelpersoneel te vragen.

Ze vragen ook steun van de directie. ‘’Het opvolgen van incidenten moet beter, we vragen dan ook dat Colruyt zich burgerlijke partij stelt’’, vertelt Frank Convents.

Ook bij andere winkels van Colruyt ziet men een stijgend aantal gevallen van fysieke en verbale agressie. ‘‘Het winkelpersoneel heeft schrik om klanten aan te spreken, dat kan niet de bedoeling zijn’’, weet Convents.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC202 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC202 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 202 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC202. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC202 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top