07-03-2022

Internationale vrouwendag: ACV Puls deelt rozen uit.

Internationale vrouwendag: ACV Puls deelt rozen uit.

‘’Met maar liefst 75% vrouwen is de distributiesector één van de grootste sectoren waar vrouwen tewerkgesteld worden. Hun precaire situatie blijft onze aandacht verdienen’’, aldus Kristel Van Damme, sectorverantwoordelijke voor ACV Puls. Op de internationale vrouwendag zal ACV Puls het winkelpersoneel letterlijk in de bloemetjes zetten. Ze delen dan maar liefst 500 rozen uit aan winkelpersoneel op en rond de Antwerpse Meir. ‘’We zullen de winkels binnengaan om hen in de bloemetjes te zetten en vragen ook aandacht voor de pensioenproblematiek. Wanneer vrouwen de pensioenleeftijd bereiken maken ze bovengemiddeld veel kans maken om in armoede te belanden’’, aldus Van Damme. ‘’ Te veel vrouwen worden gestraft omdat ze in hyperflexibele, tijdelijke, onzekere en deeltijdse jobs worden geduwd.’’

750 EURO PENSIOEN
‘’Maar liefst één vrouw op drie ontvangt een pensioen van slechts 750 euro. Dat kan écht niet. Ook zorgtaken moeten naar waarde worden geschat want dat is ook werken. Maar op het einde van hun loopbaan krijgen vooral vrouwen de rekening gepresenteerd. We vragen dan ook een minimumpensioen van 1500 euro.’’
Het ACV houdt in heel het land acties.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC202 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC202 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 202 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC202. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC202 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top