25-09-2020

Meerderheid winkelpersoneel boos om versoepeling Covid-maatregelen.

Stopzetting van beperkingen in winkels is volgens leden ACV Puls nefast voor veiligheid.

Woensdag besliste de overheid dat wat winkelen betreft er vanaf 1 oktober geen beperking meer hoeft te zijn qua aantal personen en tijd. ‘Men mag terug met meer dan twee personen de winkel binnen en zolang men wenst, nét nu de klanten de maatregelen gewoon werden’, weet Kristel Van Damme van ACV Puls.

De Christelijke vakbond weet dat meer dan 90% van het winkelpersoneel niet te spreken is over de versoepeling van de maatregelen. ‘’Het winkelpersoneel staat al vanaf de eerste dag van de coronacrisis in de vuurlinie. We hebben gevochten voor de mondmaskers en zijn blijven ijveren om de afstandsregels te respecteren. Zonder deze mensen zouden we de coronacrisis niet overleefd hebben. Is dit dan het bedankje dat deze mensen krijgen?’’, weet Kristel Van Damme.

ACV Puls wil blijven inzetten op preventiemaatregelen maar sluit niet uit dat er acties in winkels gaan volgen wanneer er besmettingen volgen.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC202 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC202 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 202 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC202. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC202 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top