23-04-2021

Ook personeel Carrefour Sint-Agatha Berchem legt werk neer na aanvallen op winkelpersoneel en bewakingsagenten

Ook personeel Carrefour Sint-Agatha Berchem legt werk neer na aanvallen op winkelpersoneel en bewakingsagenten

Op vrijdag 23 april heeft het personeel van Carrefour in Sint-Agatha-Berchem het werk neergelegd na aanhoudende gevallen van agressie in de winkel. Vorige week werd een student aangevallen door twee klanten nadat hij hen had gevraagd beleefd te zijn tegen een collega. De student zit momenteel werk onbekwaam thuis nadat de klant fysiek uithaalde. Eerder deze week sprak de winkelbeveiliging een klant aan, waarna de klant zijn hond losliet en de hond de beveiliger aanviel. Een paar dagen later, beet een klant zelf in de arm een bewaker. Voor alle betrokken partijen is het genoeg geweest.

‘’De directie neemt het probleem niet serieus en het personeel is altijd het slachtoffer,” zegt Michiel Van Opdenbosch, vakbondsverantwoordelijke van ACV Puls bij Carrefour. ‘’Door het grote personeelsverloop en de inzet van studenten weten nieuwe personeelsleden niet hoe ze moeten reageren”, staat er te lezen. “Een winkel kan ook klanten weigeren, maar dat doen ze nooit. We vragen dat de directie concrete stappen onderneemt’’, aldus Opdenbosch.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC202 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC202 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 202 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC202. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC202 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top