22-12-2022

SPONTANE STAKING BIJ BUDGETSLAGER

SPONTANE STAKING BIJ BUDGETSLAGER

Weigering uitbetaling eindejaarspremie doet emmer overlopen

‘’Budgetslager besliste eenzijdig een ‘’kerstpremie’’ van zo’n 600 euro netto uit te betalen, ter vervanging van de dertiende maand’’, weet Kevin Kiggen van ACV Puls.
‘’Het is wettelijk uiteraard niet toegestaan, de eindejaarspremie staat immers vast in de CAO. Een overleg met afgevaardigden van zowel vakbonden ACV of BBTK werd ook geweigerd door de directie, weet Kiggen. Als de volwaardige eindejaarspremie voor maandag niet gestort is, zullen er meer winkels sluiten én zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.’’

DOORSLUIZEN VAN DE WINST

Tijdens de voorstelling van de financiële situatie op een recente ondernemingsraad bleek bovendien dat Verso food, de groep achter Budgetslager, naar een aparte vennootschap 1,6 miljoen euro winst boekte in 2021. Dit blijkt uit de jaarrekeningen die ACV Puls in bezit heeft. ‘’Een financiële tegenslag is hier dus niet van toepassing’’.

Vandaag sluiten alvast de filialen in Schoten, Bilzen, Maasmechelen, Maaseik en Rummen. AVC Puls geeft tot maandag 26 december om de CAO te volgen. Bij weigering zullen er meerdere filialen sluiten en zullen klanten mogelijks geen traiteurmaaltijd kunnen afhalen.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC202 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC202 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 202 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC202. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC202 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top