16-09-2020

Staking Aldi

Op maandag 31 augustus vond er een spontane staking plaats in de filialen van Aldi Erpe- Mere.
Aanleiding hiervoor had enerzijds betrekking op een aantal regionale thema’s maar anderzijds op een aantal nationale thema’s.

Zo zien we dat de werkdruk al bijzonder hoog was voor de coronacrisis maar deze is alleen maar toegenomen tijdens. Werken in tijden van corona waarin hamsteren de eerste reactie was van klanten, bang zijn om besmet te geraken en voortdurend je taken moeten uitvoeren met mondmasker, is niet evident.

Hoewel het nationale overleg omtrent het thema van werkdruk al op de agenda stond eind oktober, was dit voor de medewerkers te laat en te lang wachten op structurele oplossingen. De spreekwoordelijke emmer is gewoon vol. De eisen van de medewerkers zijn alleszins terecht en hebben betrekking op de verbetering van het statuut van de filiaalleider, het verlagen van de werkdruk en het bestendigen van de corona maatregelen.

Als ACV Puls hebben we een aantal voorstellen uitgewerkt die we zullen bespreken met de directie. Deze voorstellen hebben als doel de werksituatie van de medewerkers te verbeteren. We kijken daarbij niet alleen naar het financiële luik maar willen ook oplossingen bieden door meer aandacht te besteden aan de aanwerving van nieuwe medewerkers, het verbeteren van de interne opleidingen algemeen en het verhogen van het aantal inzetbare uren. Wij zijn van mening dat onze voorstellen structureel haalbaar zijn en gaan graag het overleg hiertoe aan.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC202 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC202 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 202 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC202. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC202 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top