07-06-2022

Staking bij Albert Heijn: winkel Mol dicht, mogelijks volgen andere winkels

Vandaag (dinsdag7/06) heeft het personeel van het filiaal van Albert Heijn in Mol spontaan het werk neergelegd als protest tegen de uitbreiding van de zondagsopeningen. Ze klagen verder de extreme flexibiliteit en bijhorende druk op hun privéleven aan.
De actie komt er nadat de directie van Albert Heijn België onlangs aankondigde dat ze de openingstijden zouden verruimen. ‘’We begrijpen dat er stijgende concurrentie is van andere grote spelers zoals Jumbo’’, zegt Koen Roosen, van ACV PULS. ‘’We zijn ook niet tegen deze uitbreiding maar willen sociaal overleg omtrent de voorwaarden.’’

Zo vraagt ACV PULS betere uren op zondag, een toeslag voor zondagswerk en een garantie op voldoende vrije zondagen.
‘’Deze mensen zijn aangeduid als essentiële werkers in de coronacrisis maar ze hebben daar te weinig voor terug gezien. Deze actie is dus een logisch gevolg, je kan mensen niet blijven uitpersen’’, aldus Roosen.
De winkel in Mol blijft alvast de hele dag gesloten. Mogelijks zet het personeel de actie woensdag verder wanneer er geen gevolg aan de vragen wordt gegeven.

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC202 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC202 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 202 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC202. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC202 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top