25-06-2020

Zomerdrukte en solden? We hopen met z’n allen dat het goed komt.

Geen mondmaskers in de winkels. Zomerdrukte en solden? We hopen met z’n allen dat het goed komt.

ACV Puls had gisteren gerekend op een mondmaskerverplichting in de winkels. Een winkel is en blijft een werkplek. Veel van onze leden die in de retail werken zijn ongerust over hun veiligheid en dat van de klanten, ze zijn dat al sinds de heropening. We stellen vast dat het moeilijk is om de afstandsregels en het beperkt aantal mensen in de winkel toe te passen. En dan moet de grote zomerdrukte en de solden nog komen.

We stellen ook vast dat vele ketens erg licht omgaan met bijvoorbeeld de toegangscontrole en het toezicht op de paskamers. De werkdruk in de grote winkelketens is eigenlijk weer zoals voorheen, zelf hoger omdat veel ketens zeer voorzichtig zijn met de inzet van personeel. Op die manier word het wel heel moeilijk werken.

De mondmaskerverplichting was uiteraard geen wondermiddel, maar het was een belangrijk signaal geweest om de retailmedewerkers een veiligere werkplek te bieden. De aanbeveling om de maskers te dragen werkt niet, dat was al duidelijk.

We houden ons hart vast voor de zomer en de solden. We hopen dat er geen heropflakkering komt.

Heb je vragen? contacteer ons dan via distributie@acv-csc.be

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC202 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC202 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 202 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC202. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC202 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top