23-07-2021

Terugvordering van je tijdelijke werkloosheid ontvangen?

Er komen heel wat dossiers binnen bij het ACV m.b.t. de terugvordering van uitkeringen tijdelijke werkloosheid. We hebben de indruk dat de RVA met de grove borstel tewerk gaat en we zijn al heel wat  beroepen tegen de RVA gestart.  De RVA dient zich te verantwoorden en de arbeidsrechtbanken moeten een oordeel in kunnen vellen.  Tenslotte is het een maatschappelijk probleem en de RVA maakt zich er heel makkelijk vanaf.  Mensen moeten terugbetalen zonder dat ze zelf een invloed hadden op het gedrag van hun werkgever en zonder zekerheid dat de werkgever hen zal vergoeden.

We raden aan om in alle dossiers waarin loon gevorderd moet worden van de werkgever omwille van een terugvordering door RVA van tijdelijke werkloosheid corona, toch beroep aan te tekenen  tegen de beslissing van RVA.  Dat geeft ook het voordeel dat we het administratieve dossier van RVA zo in handen krijgen, waarmee we ons kunnen verdedigen tegen argumenten van de werkgever.

Ontving je onlangs een vraag tot terugvordering van je tijdelijke werkloosheid? Contacteer ons dan!

 

Laatste nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Wat is de PC202 nieuwsbrief?

Wel, de nieuwsbrief van PC202 wordt maandelijks naar jou verzonden. De laatste weetjes over het werken onder paritair comité 202 en sectorafspraken verschijnen in je postvak In. Met één muisklik ben je up-to-date over alles wat jouw job aangaat.

Wat zijn de voordelen?

Door je aan te melden op de nieuwsbrief ben steeds je op de hoogte. Winacties, nieuws over cao’s, loonsverhogingen, syndicale premies en zoveel meer: dat is de nieuwsbrief van PC202. Aanmelden is dus de boodschap!

Hoe aanmelden?

Maar hoe meld je je nu precies aan voor de nieuwsbrief? De PC202 nieuwsbrief in je mailbox ontvangen is zo simpel als maar kan. Voer je e-mailadres hierboven in en binnen de kortste keren ontvang je een mail.

 

© 2023 ACV Puls. Alle rechten voorbehouden.

Met de website www.pc202.be wil ACV Puls, de bediendevakbond van het ACV, op een toegankelijke manier informatie verspreiden onder het winkelpersoneel.

DisclaimerCookie Policy
Website by Shtick

Top